Zelf ben ik al een tijdje gestopt met meer dan vijf bakken koffie op een dag. Het cafeïne-houdende drankje is naast een levensmiddel tegenwoordig weer helemaal ‘in’. Reden genoeg voor mij, als ervaringsdeskundige, om een bezoekje te brengen aan een van de schoolvoorbeelden van sociaal ondernemerschap. Na hun introductie in het westen van Rotterdam, is Heilige Rotterdamse Boontjes nu ook gevestigd aan het Eendrachtsplein in het voormalig politiebureau.

hrb1Op donderdag 15 september is de Actieacademie op bezoek geweest bij de tweede locatie van Heilige Boontjes Koffie aan het Eendrachtsplein in het centrum van Rotterdam. Na de eerste locatie in Rotterdam-West heeft ondernemer Rodney van den Hengel zijn doelstelling naar een tweede locatie overgebracht, in het voormalig politiebureau.

 

 

Deze doelstelling voorschrijft dat jongeren met problemen terecht kunnen om te werken, als zijnde reïntegranten een frisse start kunnen maken als werknemer in de koffiebar. De problematiek kan variëren van jongeren met een aanvaring met justitie, of zij die door psychische onmacht de arbeidsmarkt tijdig niet meer op kunnen komen.

Rodney verteld dat hij voorheen al met probleemjongeren heeft gewerkt, maar na een samenkomst van ideeën en geïnteresseerden het concept voor Heilige Boontjes is ontstaan. Het is vooralsnog een commerciële instelling, groei als bedrijf is van belang in een stad als Rotterdam.

Koffie is een grote markt en verkoopt als product doorgaans goed. Een aantal maanden na aanvang stond de koffie al bekend onder het Rotterdams publiek. Naast het product op zich viel het concept wat betreft de werknemers en de re-integratie ook goed in de smaak. Een bedrijf als Coffee Company raakte geïnteresseerd en heeft steun geboden. Hoewel de doelstelling momenteel is zo’n 20 jongeren te begeleiden, is het plan om in de toekomst dit aantal op te schroeven naar zo’n 50 jongeren.

Mogelijkheden voor het Sociale Werk
Wat sociaal werk betreft is een onderneming als deze een schoolvoorbeeld. Duidelijk is dat de doelgroep de meerwaarde inschat van zijn werkzaamheden. Buiten dat zit er een winst aan vast, zowel sociaal als financieel. Van den Hengel is naast ondernemer ook coach voor zijn werknemers, eentje die niet opkijkt van wat weerstand. Zelf geeft hij dan ook als advies mee om als sociaal werken geen gewoonte te ontwikkelen om alles zwart-op-wit te zien. Niet alles is terug te vinden in theorie, om te weten wat er in een wijk speelt moet je op straat zijn. Protocollen kunnen de sociaal werker soms conditioneren geen initiatief te nemen, aldus stil te staan.

hrb2Rotterdam wordt groter en het beleid wordt strikter. De deelnemers van Heilige Boontjes worden persoonlijk behandeld en niet in een hokje geplaatst. Deze methode maakt mogelijk dat men zich geen cliënt voelt, maar een individu onderweg naar verbetering. Eigenaar Rodney zegt ‘’Deprofessionaliseren is de weg naar de oplossing’’. Volgens hem hoeft niet alles van bovenaf bepaald te worden, door mensen die geen kennis hebben van wat er speelt. Aanwezig zijn is onderdeel van sociaal werk.