partner - hotspot hutspot

OP WELKE MANIER CREËREN SOCIAAL ONDERNEMERS ALS HOTSPOT HUTSPOT PUBLIEKE WAARDE EN WAT KUNNEN ZIJ BIJDRAGEN AAN DE STAD VAN DE TOEKOMST?

 Het programma CHALLENGE DE STAD VAN DE TOEKOMST agendeert het gebruik van alternatieve strategieën voor een betere toekomst. Eén van onze vragen is wat dat betekent voor het sociaal werk in Rotterdam? Student Esmee van den Hoek richt zich op de Rotterdamse sociaal ondernemers Hotspot Hutspot, één van de genomineerden van de challenge.

Hotspot Hutspot benut leegstand in wijken door er stadslandbouw en restaurants te starten. Tieners kunnen na schooltijd binnenlopen en mee doen aan kookactiviteiten. Ze leren over gezond eten, hoe verse producten groeien en wat je ermee kunt maken. Tegen een toegankelijke prijs genieten wijkbewoners en andere gasten van een drie-gangenmenu. Deze en vele andere vernieuwende ideeën, inzichten en werkwijzen komen niet vanzelfsprekend tot wasdom.

Activiteiten actieacademie:

  • actieacademie beschrijft Hotspot Hutspot als een vernieuwende praktijk van sociaal werk.
  • actieacademie ondersteunt studenten bij het uitvoeren van afstudeeronderzoek naar het beschrijven van processen van meervoudige waardecreatie bij Hotspot Hutspot: sociaal, cultureel, ruimtelijk en economisch.