IN BEWEGING VOOR GEZONDHEID – actieconferentie 26 mei

IMG-20160526-WA0003 (3)

Daar stond ik dan, rond een uurtje of 11, met 2 tasjes vol roze mapjes voor het stadhuis. Klaar voor het indienen van een ongevraagd advies bij gemeente Rotterdam.

Tijdens mijn stage bij Actieacademie Rotterdam heb ik diverse blogs geschreven over innovatieve sociale projecten in Rotterdam. Daarnaast zijn studenten Social Work vanuit verschillende projecten betrokken geweest bij Actieacademie en bij Rotterdam als platform voor sociale innovatie.

Deze ervaringen zijn gebundeld, en daar zijn 4 concrete adviezen uitgevloeid. Deze zijn op 26 mei, rond een uurtje of 12, overhandigd aan wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg; Hugo de Jonge.

Het overhandigen van dit advies was het startsein van onze Actieconferentie, ook op 26 mei. Op de fiets gingen studenten, partners en geinteresseerden door Rotterdam. Er werd genoten van een groentesoep bij de Voedseltuin. Bij Pluspunt Rotterdam locatie West pitchten studenten SPH hun project ‘’Uit&Thuis’’ aan bestuursvoorzitter Dieter Werther, waarbij het concept van ‘’Uit&Thuis’’ ter adoptie aangeboden werd aan Pluspunt.

De dag is afgesloten bij Hotspot Hutspot, waar er werd genoten van een heerlijke 3 gangen maaltijd.

Gedurende de dag leerden deelnemers met en van elkaar over sociaal ondernemen anno 2016. Althans, mogen we het nog wel sociaal ondernemen worden? Zoals Dieter zegt: ‘’Je bent geen sociaal ondernemer, je onderneemt gewoon!’’

foto 1 bij persbericht STUDENTEN INHOLLAND WILLEN MEEDENKEN, MEEWERKEN EN MEELEREN (foto menno leutscher)
Nieuwsgierig naar ons advies? Lees het hier: Actieacademie-In beweging voor gezondheid

Persbericht: STUDENTEN INHOLLAND WILLEN MEEDENKEN, MEEWERKEN EN MEELEREN