13 april 2017 een zonnige dag, vol verrassingen. Vroeg in de ochtend vanaf het Rode Kruis, rollen we naar het Timmerhuis. Het Timmerhuis, het nieuwe kantoorgebouw van de gemeente Rotterdam achter het stadhuis, is een gebouw waar lang is over nagedacht en waar veel tijd en geld in is gestoken. Veel hindernissen hebben we genomen tot we aankwamen bij het Timmerhuis. Hoge stoepranden met moeite op en af gegaan, denkend dat het zo voorbij zou zijn. Aangekomen bij het Timmerhuis, begon pas echt het avontuur samen met de girls.

Daar zitten we dan in rolstoelen dankzij de Rode Kruis, in het Timmerhuis. We rollen naar een lift dat speciaal voor invalide is gebouwd.  Vol verbazing rollen wij de speciale lift in. Tot onze schrik gingen er allerlei alarmen af. Maar door Asma’s harde lachen viel het ons haast niet op dat er überhaupt een alarm was. Met lol en een paar spannende ‘wielies’ in de rolstoel lieten we ons inchecken bij de balie waar de girls op ons stonden te wachten. Voor Irfan en Asma (studenten), werd het tijd om de rolstoelen over te dragen aan de girls van Girlsday.

timmerh.proj.2 (3)Het programma begon met een kennismaking met de girls. Vervolgens kregen wij een route, en werden de girls toegewezen aan de studenten. Zo begonnen de girls te rollen in de rolstoelen.

Ons doel van de activiteit was om de girls kennen te laten maken met een rolstoel. Zo zouden zij zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en door een gebouw vol hindernissen te rollen. Dit doorstonden de girls heel goed. Ze liepen tegen obstakels aan zoals: deuren die de verkeerde kant open gaan waardoor het moeilijker werd om de deuren te openen, omdat de handvatten horizontaal zaten en niet verticaal, was het voor de girls extra moeilijk om de deuren te openen.  De girls waren slim genoeg, om de juiste tactieken te hanteren. Al snel konden ze makkelijk overweg met de rolstoelen.

 

Later op de dag, nadat de girls tegen allerlei hindernissen zijn aangelopen, hebben ze in een presentatie de hindernissen aangekaart bij het beheerteam van het Timmerhuis. Ze hebben verteld waar ze tegen aan gelopen zijn en wat er verbeterd kan worden. Het was mooi om te zien dat de girls hier ook voor komen en dat ze er natuurlijk plezier bij hebben.

Om het kort en krachtig te zeggen: Het was een geslaagde dag!timmerh.proj.1 (2)

Met dank aan het Christian de Bruin (Rode Kruis), Liese Vonk (Gemeente Rotterdam), Perry van Rijn (Actieacademie Social Work Inholland) en de superleuke girls van Girlsday!

Auteurs: Asma, Imane en Irfan